Hírek sport

Marco Rossi: Taktikailag hibátlanul kell futballoznunk

Angel Martinez - UEFA/UEFA via Getty Images
Angel Martinez - UEFA/UEFA via Getty Images

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint még annál is jobb teljesítmény kell a német csapat legyőzéséhez a magyar válogatottól.

A magyar csapat a 84. percig tartotta magát Portugália ellen, végül 3-0-ra kikapott, majd a világbajnok franciákkal 1-1-s döntetlent játszott. A válogatott kapitánya, Rossi úgy véli, a németek ellen is van esély, de ehhez hiba nélkül kell fociznia a csapatának.

Mi olaszok, tankoknak hívjuk a németeket, akikben megvan a kellő kvalitás is. Nagyon nehéz dolgunk lesz, taktikailag hibátlanul kell futballoznunk. A portugálok ellen a 3-0-s vereség ellenére jól játszottunk, a franciák elleni összecsapásra fejlődtünk, ezért sikerült 1-1-et elérnünk, de most még többet kell nyújtani

– idézi az MTI az edzőt.

Kapcsolódó

A magyar válogatottnak nem kell számolgatnia semmit Münchenben, a képlet egyszerű: ha nyer, továbbjut. Minden más eredmény kiesést jelent. Rossi szerint van joguk hinni a továbbjutásban, hogy meg tudják csinálni ezt a bravúrt, mert megdolgoztak érte azzal, hogy versenyben vannak még.

A szerdán 21 órakor kezdődő német-magyar találkozó mindkét fél számára sorsdöntő, a magyaroknak győzniük kell a továbbjutáshoz, míg a hazaiaknak a döntetlen is elég.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik