Hírek sport

Gary Lineker is reagált Szijjártó Péter szavaira

Tobias Hase/picture alliance via Getty Images
Tobias Hase/picture alliance via Getty Images

Rendkívül káros és veszélyes, amikor összekeverik a sportot a politikával, történelmi tapasztalatok azt mutatják, hogy ez rossz

mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Luxembourgban, az európai uniós tagországok külügyminisztereinek egynapos találkozóján, arra reagálva, hogy a homofóbbá alakított pedofiltövény hallatán München polgármestere az Allianz Aréna szivárványszínű kivilágítását javasolta a német-magyar csoportmeccsre. Ezt egy 60 ezer aláírással támogatott petíció is szorgalmazta, azonban az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nem adott erre engedélyt.

A müncheni aréna kivilágítása azóta világszerte vitatémát szolgáltat, így a korábbi kiváló futballista és jelenlegi szakkommentátor, Gary Lineker is megosztotta gondolatait.

Tedd meg, München. Csináld. Világítsd ki, hogy az egész világ lássa…

– osztotta meg Szijjártó nyilatkozatával kapcsolatban Lineker.

A döntést pedig azzal kommentálta, hogy „Csak azért is tegyétek meg. Bosszantsátok őket.”

Megszólalt közben a Bayern München elnöke, Herbert Hainer, aki azt mondta, nagyon tetszett volna, ha szerdán kivilágíthatták volna az Allianz Arenát szivárványszínekkel.

„A nyitott gondolkodás és a tolerancia alapvető értékek, amelyek mellett társadalmunk és az FC Bayern kiáll” – írta.

A magyar válogatott 3-0-ra kikapott Portugáliától és 1-1-s döntetlent játszott Franciaországgal, míg a németek kikaptak a világbajnoktól és legyőzték a portugálokat. Mindkét csapat számára fontos lesz tehát az utolsó forduló a pályán és azon kívül is.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik