Hírek sport

Schäfer a németek elleni góljáról: Ha egy páncélajtó lett volna előttem, abba is ugyanígy beleugrottam volna fejjel előre

Matthias Hangst / POOL / AFP
Matthias Hangst / POOL / AFP

Schäfer András volt az Európa-bajnokság magyar felfedezettje, a 23 éves középpályás már a Ciprus és Írország ellen is remekül futballozott – Ciprus ellen első válogatottbeli góljával ő szállította a győzelmet –, de a portugálok, a franciák és a németek ellen végképp megmutatta, hogy lehet rá számítani.

„Szerintem a legnagyobb dolog az, hogy mi valóban elhittük, hogy tovább tudunk jutni ebből a csoportból is. A csapatunk taktikája persze nem változott, ugyanúgy a biztonságos védekezésből indultunk ki Németországban is, de megvolt a haditervünk a továbbjutásra, és a meccset elnézve működött is a dolog.

Egyszerűen balszerencsések voltunk, ezért nem jutottunk tovább

– nyilatkozta a DAC játékosa a Molcsapatnak.

Schäfer a németek elleni meccs hőse lehetett volna, hiszen az ellenfél egyenlítése után ő szerezte a második gólunkat, amikor Szalai Ádám passza után felismerte a lehetőséget, és a rosszul kimozduló Manuel Neuer kapujába fejelt.

„Amikor láttam, hogy a kapuba kerül a labda, csak üvöltöttem és rohantam, azt sem tudtam, hol vagyok. Olyan érzés volt, mint a felhőkön futottam volna, aztán amikor a többiek utolértek, és letepertek, a földön el is sírtam magam. (…) Szala tökéletes labdát adott, én pedig úgy voltam vele abban a pillanatban,

hogy bár láttam Neuert, ha egy páncélajtó lett volna előttem, abba is ugyanígy beleugrottam volna fejjel előre

Schäfer amondó, mentális erőben és önbizalomban nem volt jobb a magyar válogatottnál az Eb-n, és tudták, hogy a csapat képes erre a teljesítményre, amit aztán a szakmai stáb segítségével ki is hozott magából a brigád. A középpályás szerint senki nem piszkálta az első német gól előtt hibázó Gulácsi Pétert, aki szerinte lehetetlen helyzetekben védett a tornán, és tartotta a lelket a csapatban nehéz helyzetekben.

Schäfer védekezőbb típusú játékosnak tartja magát, de Szoboszlai Dominik, Kalmár Zsolt és Gazdag Dániel kiesése után Marco Rossi kissé más szerepet talált ki neki, ahol nagyon jól érezte magát, ráadásul Kalmár is hasznos tanácsokkal látta el.

Azt mondja, nem lett más játékos azáltal, hogy betalált a németeknek, viszont a szülei a világ legbüszkébb emberei lettek.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik