Hírek sport

Dárdai Pál: Fiolát nagyon szeretem, mert egy becsületes, klassz srác

Alex Pantling/Getty Images
Alex Pantling/Getty Images

Dárdai Pál egy bemutatómérkőzésen vett részt a tápiószentmártoni labdarúgóközpont pályaavatásának alkalmából.

Kapcsolódó
Az élet most visszaadta Fiolának, amit 2016-ban elvett tőle
Sérülésekkel teli évek után újra csúcsformában játszik a válogatott hőse.

A jól csengő Dárdai Hertha Teambe meghívást kapott Fiola Attila is, aki a franciák elleni Európa-bajnoki mérkőzésen előnybe juttatta a mieinket. Dárdai még szövetségi kapitányként dolgozott együtt a védővel, akit ezúttal csapattársának hívott meg.

„Anno Fityót én raktam be a válogatottba, most lejött a Balatonra, és mondtam neki, most már kezdj igazodni hozzánk, 31 éves vagy, a próbajátékodat ma meg kell lépjük” 

– nyilatkozta nevetve Dárdai Pál a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek.

Fiola aztán valóban játékra kész volt a tápiószentmártoni mérkőzésen, amelyen a Hertha címerével ellátott pólóban lépett pályára.

Beöltözött, itt van velünk, de pár év múlva úgyis itt játszik, de ez az élet rendje. Én nagyon szeretem, mert egy becsületes, klassz srác, és ha valaki megérdemelte ezt a gólt, akkor az ő. Furcsán hangzik, de ha 80 éves lesz, és akárhová elmegy, a hátát fogják veregetni

– mondta Dárdai.

A korábbi szövetségi kapitány szerint a magyar csapat leginkább mentalitásban fejlődött az elmúlt évekhez képest és kiemelte Schäfer András játékát is. Elmondása szerint hozzá hasonló játékosokból kell majd még több és akkor lehet fejlődni, de jó úton halad a válogatott.

„Erre lehet építeni, ezzel a mentalitással kell tovább játszani, hogy egyszer legyen egy (sikeres) világbajnoki selejtezőnk is.

Sínen vagyunk, mert most már a játékosokban nincs meg az a görcs, ami 30 év alatt összegyűlt, amikor is nem jutott ki sehova a nemzeti válogatott. Egymás után két Eb-n járt a csapat, jól szerepelt a Nemzetek Ligájában, most jöhetne egy kis vébé-, vagy a következő Eb-n egy még jobb szereplés.”

A Hertha BSC vezetőedzője szerint van rá esély, hogy a magyar válogatott ott legyen a 2022-es katari világbajnokságon, csak a játékosoknak kell leményen dolgozniuk, a többiek pedig kiszurkolják a részvételt.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik