Hírek sport

Kiderült, mennyi pénzt osztanak szét Szalaiék között az Eb-szereplésért

Christof Stache / Pool / Getty Images
Christof Stache / Pool / Getty Images

9,25 millió eurót (3,25 milliárd forintot) kasszírozott a Magyar Labdarúgó Szövetség azzal, hogy a válogatott kijutott a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra.

Ahol a legkeményebb csoportba került, de a világbajnok franciák és a németek ellen is összehozott egy-egy döntetlent, a két megszerzett pontért pedig további 1 millió euró (351 millió forint) folyt be az MLSZ kasszájába.

„A válogatott játékosai, stábtagjai minden esetben az elért eredmény alapján részesülnek bónuszban. A bónusz kifizetése az UEFA-tól az MLSZ-nek átutalt díjazásból történik.

A jelenlegi gyakorlat szerint az elért eredményért kapott összeg harminc százaléka a játékosoké, tizenöt százaléka a szakmai stábé. Az összeg tartalmazza az adókat és járulékokat is

– nyilatkozta az NSO-nak Szabó Gergő, a válogatott sajtófőnöke.

Ami azt jelenti, hogy az Eb-re nevezett 26 játékos között 300 ezer eurót (nagyjából 105 millió forintot), a Marco Rossi által vezetett szakmai stáb tagjai között 150 ezer eurót (52,5 millió forintot) osztanak szét.

Az idei Eb-n a győzelemért 8 millió euró jár, de a finálé vesztese is kap 5 millió eurót.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik