Hírek sport

De Ligt: Elcsúsztam, meglöktek, és lényegében miattam kaptunk ki

Robert Michael/dpa-Zentralbild/dpa (Photo by Robert Michael/picture alliance via Getty Images
Robert Michael/dpa-Zentralbild/dpa (Photo by Robert Michael/picture alliance via Getty Images

A holland válogatott nagy meglepetésre 2-0-ra kikapott Csehországtól az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében.

A találkozón tiszta gólhelyzetet megakadályozásáért kiállított Matthijs de Ligt nagyon megtörten nyilatkozott. A hátvéd magára vállalta a rossz eredményt, mivel a piros lapját még 0-0-nál kapta, de elmondása szerint azért történt kezezés, mert meglökték.

Természetesen bánt. Így visszanézve nem lett volna szabad hagynom, hogy lepattanjon a labda. Elcsúsztam az esetnél, de meg is löktek, ezért értem hozzá kézzel. Ez a pillanat megváltoztatta a meccset és ezért én felelek. Láttam, hogy küzdenek a srácok, büszke vagyok rájuk. De bánt az incidens, lényegében miattam kaptunk ki

– nyilatkozta a holland NOS csatornának a meccs után De Ligt.

Frank de Boer szövetségi kapitány egyébként a védelmébe vette a hátvédet, mivel edzőként az ő felelőssége a taktika és a kezdő tizenegy kijelölése is. A holland edző szerint mindent elkövettek játékosai a továbbjutásért.

A továbbjutó csehek a legjobb nyolc között Dániával játszanak majd Bakuban.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik