Hírek sport

A cseh válogatott kapitányának nyilatkozata megmutatja, miben rejlik a csapat legnagyobb ereje

Alex Pantling/Getty Images
Alex Pantling/Getty Images

A cseh válogatott meglepetésre 2-0-ra győzni tudott Hollandia ellen az Európa-bajnokság vasárnapi nyolcaddöntőjében, Budapesten.

Kapcsolódó
Budapest jelentette a végállomást a csoportkörben parádézó hollandoknak
A csoportját simán megnyerő Hollandia számára már a nyolcaddöntőben véget ért az Európa-bajnokság, miután a csapat 2-0-ra kikapott Csehországtól Budapesten.

A hollandok érthető módon nagyon csalódottak voltak, míg a csehek hosszasan ünnepeltek a szurkolóikkal. Sokan nem tudták, hogyan nyerhetett ezen a meccsen Csehország, de Tomás Soucek csapatkapitány nyilatkozata megmutatja, milyen csapategység okozott meglepetést.

„Az emberek leírták a hollandokat, pedig a torna egyik esélyesei voltak. Úgy gondoltuk, felvesszük velük a kesztyűt és mi csak sikert arathatunk. Pontosan ez is történt. Mindent megtettünk, amit lehetett, kevés helyzetünk volt, de azokat értékesítettük egy nagyon kiélezett meccsen.

A pályára lépő játékosok nagyon komoly teljesítményt nyújtottak. Mi egy csapat vagyunk. Ezt a győzelmet azoknak a fiúknak ajánlom, akik ma nem játszhattak, pedig megérdemelték volna. Ők Jiri Pavlenka, Lukas Provod és Ondrej Kúdela

– sorolta Soucek a hiányzókat, akikről egy ilyen győzelem után sem feledkezett meg.

A lefújás után Patrik Schick és Tomás Holes is a csapategységet emelte ki a győzelem kulcsaként, sőt Jaroslav Silhavy szövetségi kapitány is a kivételes teljesítményt emelte ki a csapatától. A következő körben Dánia vár majd Csehországra Bakuban.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik