Hírek sport

„Jó, hogy buli van, de ez sokaknak probléma is” – sördobáló drukkereik miatt aggódnak a dánok

Vladimir Pesnya / Sputnik / Sputnik via AFP
Vladimir Pesnya / Sputnik / Sputnik via AFP

Nem lehet eléggé dicsérni a dán labdarúgó-válogatottat. Azt követően, hogy Christian Eriksent a pályán kellett újraéleszteni a finnek elleni első meccsen (a játékos átesett azóta egy sikeres szívműtéten), majd hogy két vereséggel indult számukra az Európa-bajnokság, csoportmásodikként mégis továbbléptek, a nyolcaddöntőben pedig 4-0-ra ütöttek ki Walest, így a következő körben jöhet majd a csehek elleni meccs.

Kapcsolódó
Skóciában az új koronavírusos fertőzések háromnegyede az Eb-hez köthető
A szurkolói zónában, Glasgow-ban és Londonban is megfertőződtek a rajongók.

Nem csoda, hogy a drukkerek hangulatba jöttek, más kérdés, hogy a dán szövetség most kéréssel fordult hozzájuk. Nemcsak a dán válogatott jó, hanem a dán sörök is, a koppenhágai stadionban fogyott belőle rendesen, de a walesiek elleni amszterdami összecsapáson sem maradtak szomjasak a dánok.

Csakhogy a szurkolók előszeretettel dobálják a nem mindig üres poharakat a pályára, amiért az UEFA már több százezer koronára büntette a dán szövetséget, amelynek kommunikációs igazgatója, Jacob Hoyer aggodalmának adott hangot, miszerint, ha ez így folytatódik, akár pontlevonás is lehet a vége a következő Eb-selejtezőben.

„Jó, hogy buli van, és az emberek izgatottak, de ez sokaknak problémát is jelent. Sokan mennek haza a mérkőzésekről kellemetlen emlékekkel, családok is, ez a viselkedés pedig nem elfogadható” – mondta Hoyer a ekstrabaldet.dk-nak.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik