Hírek sport

„Nem félünk” – az angolokat is elkapná az Eb meglepetéscsapata

LEE SMITH / POOL / AFP
LEE SMITH / POOL / AFP

Sok meglepetést láttunk már ezen az Európa-bajnokságon, de talán az a legváratlanabb, hogy a sokak által lesajnált ukrán válogatott ott van a negyeddöntőben. Andrij Sevcsenko csapata a mutatott játék alapján a csoportkörben az egyik leggyengébbnek tűnt, és a svédek ellen sem mutattak túl sokat, egy 121. percben szerzett góllal mégis kiharcolták a továbbjutást, így már most minden várakozást felülmúltak. De mernek még ennél is nagyobbat álmodni.

Tiszteljük az angol válogatottat. De nem félünk

– állt az egyik ukrán lap, a Vysoky Zamok csütörtöki címlapján.

Kapcsolódó
A nyolcaddöntők kérdése: mit tud Southgate, amit Deschamps nem?
A futball Eb-n továbbra is varázslatosak a dánok, meglepetésre kiestek a hollandok és a franciák, Anglia pedig végre le tudta győzni Németországot. De mi áll a történtek hátterében?

Erre erősített rá Sevcsenko nyilatkozata is, aki arról beszélt sajtótájékoztatóján, hogy játékerőben minőségibb az angol csapat, főleg a támadósora, de az ellenfél erősségei nemhogy megrémítik, sokkal inkább feltüzelik a csapatát. „Bármi lehetséges” – mondta az ukrán kapitány, aki azt is hozzátette, a svédek ellen megsérülő csapattársukért is játszanak majd szombaton.

A két csapat találkozott már Eb-meccsen, igaz, a 2012-esre nem emlékeznek vissza jó szívvel az ukránok. Anglia akkor 1-0-ra nyert, de úgy, hogy John Terry egyszer a gólvonal mögül kanalazta ki a labdát, a gólbíró, Vad II István azonban nem jelzett, így Kassai Viktor továbbengedte a játékot. A magyar játékvezetői teamet a történt után hazaküldték az Eb-ről.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik