Hírek sport

Elkobozták a biztonságiak a szivárványszínű zászlót egy drukkertől Bakuban

Darko Vojinovic / POOL / AFP
Darko Vojinovic / POOL / AFP

Vizsgálatot indított az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a bakui cseh-dán (1-2) meccsen történtek miatt. Egy dán szurkoló ugyanis felemelt a lelátón egy szivárványszínű zászlót, kiállva ezzel az elfogadás mellett, azonban két biztonsági őr ott termett mellette és elvették tőle. Az esetről fotósorozat is készült.

Kapcsolódó
Lendületben maradt, már Eb-elődöntős a dán válogatott
Delaney és Dolberg góljaira a csehek legeredményesebbje, Schick csak eggyel tudott válaszolni.

A napokban The Athletic írt arról, hogy

az UEFA megakadályozta a Volkswagent abban, hogy Azerbajdzsánban és Bakuban is futtassa a pálya szélén az LMBTQ-közösség mellett kiálló szivárványos hirdetését.

Az európai szövetség most azt közölte a The Athletickel, hogy nem utasítottak senkit arra, hogy elkobozzák szurkolóktól a szivárványos zászlókat, ami „az UEFA alapvető értékeit megtestesítő motívum”. Mindenkit biztosítottak arról, hogy a zászló visszakerül majd a szurkolóhoz.

Korábban olyan hír is volt, miszerint a budapesti cseh-holland mérkőzésre az UEFA nem engedte meg a holland drukkereknek, hogy szivárványos zászlókat vigyenek be a Puskás Arénába, de a szervezet ezt cáfolta. Azt viszont nem engedélyezték, hogy a német-magyar meccsen szivárványszínekben világítsák ki a müncheni Allianz Arénát, mondván nem a döntés, hanem a kérés volt politikai indíttatású. Azon a mérkőzésen egy férfi szivárványzászlóval a kezében a pályára szaladt a magyar himnusz alatt.

Kapcsolódó

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik