Hírek sport

Tilos bármilyen szivárványszínű tárgyat bevinni a Puskás Arénába

THOMAS COEX / AFP
THOMAS COEX / AFP

A müncheni német-magyar előtt kezdődött a szivárványügy, amikor az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nem engedte, hogy az Allianz Arenát kivilágítsak szivárványszínben.

Kapcsolódó

Az aréna megvilágítása azután került szóba, hogy Magyarországon a politikusok elfogadták a pedofiltörvény javaslatát, amely a homoszexuálisokat egy kalap alá veszi a pedofilokkal. A németeknek ez annyira nem tetszett, hogy petíciót indítottak azért, hogy az Allianz Arena szivárványos színekben legyen kivilágítva a magyarok ellen.

A német LMBTQ-szervezetek a müncheni meccs előtt szivárványos zászlókat osztottak szét a szurkolók között, miközben a helyszínen a német drukkerek elmondták, nekik semmi bajuk sem a magyar emberekkel, sem a magyar válogatottal, a törvénnyel van bajuk, amely megbélyegzi a homoszexuálisokat.

A szivárványügy nem ért véget Münchenben, mivel a következetesnek egyáltalán nem mondható UEFA belement abba, hogy a szponzorok szivárványos hátterű hirdetéseket helyezzenek el a stadionokban, így a budapesti Hollandia-Csehország nyolcaddöntőn is.

Kapcsolódó

Majd vasárnap jött az újabb fejlemény, a holland oldalak azt írták, hogy az UEFA megtiltotta, hogy bármilyen szivárványos tárgyat vigyenek a nézők a stadionba és a szurkolói zónába.

A BBC eközben azt írta, az UEFA tagadja, hogy megtiltotta volna, hogy szivárványszínű tárgyat lehessen vinni a szurkolói zónába és a stadionba.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik