Hírek sport

Az UEFA a müncheni stadion kivilágításáról: nem a döntés, hanem a kérés volt politika

Tobias Hase/picture alliance via Getty Images
Tobias Hase/picture alliance via Getty Images

Münchenben azt tervezték, hogy a melegellenes magyar pedofiltörvényre reagálva a szerdai német-magyar Európa-bajnoki mérkőzés idejére szivárványszínben világítják meg az Allianz Arénát. Be is nyújtottak ezzel kapcsolatban egy kérvényt az európai szövetséghez, az UEFA-hoz, akik viszont elutasították azt – így jelen állás szerint a lelátó borul majd a szivárvány színeibe.

Kapcsolódó
Mégis szivárványszínű lesz a német-magyar, csak másképp
Az emberi leleményességnek még az UEFA sem tud gátat szabni.

A történet erősen tematizálja az egyébként a csoportból való továbbjutásról döntő találkozó felvezetését. Az UEFA szerdán kiadott egy közleményt, amiben azt írták, ezen a napon a szervezet közösségei oldalai büszkén viselik a szivárvány színeit.

Néhányan úgy értelmezték, a döntés, hogy elutasítottuk München kérését a stadion szivárványos megvilágításával kapcsolatban, politikai volt. Másik oldalról maga a kérés volt politikai, amit összekapcsoltak azzal, hogy a magyar válogatott lép pályára Münchenben. Számunkra a szivárvány nem politikai jelkép, hanem határozott elkötelezettség a sokszínűbb és befogadóbb társadalom iránt

írták közleményükben.

Kapcsolódó
„Egy stadiont csak azért kell kivilágítani, hogy sötétben is látni lehessen. Minden más hülyeség”
Volt, aki provokációt emlegetett, más úgy érezte, a politika a nagyok játszótere, és inkább kimaradna belőle. És olyan is volt, akinek minden ember egyenlő, függetlenül attól, kit szeret. A német-magyar előtt szurkolókat kérdeztünk a helyszínen arról, hogy az UEFA nemet mondott a stadion szivárványos kivilágítására.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik