Hírek sport

Az olasz szövetségi kapitány a skótok utolsó reménye

Matt Dunham / POOL / AFP
Matt Dunham / POOL / AFP

Ments meg minket, Roberto, te vagy az utolsó reményünk

– írja címlapján a függetlenségpárti skót újság, a The National, amely az olasz szövetségi kapitány, Roberto Mancini arcát montírozta a skót szabadságharcost, William Wallace-t – akit Mel Gibson alakított A Rettenthetetlen című, 5 Oscar-díjjal kitüntetett filmben ábrázoló képre.

A skótok jó szomszédhoz méltó módon nem rajonganak az angolokért, és a kép alatti szöveg szerint nem szeretnék újabb 55 évig hallgatni, hogy az ősi rivális megnyert egy nagy tornát.

A skótok és az angolok egyébként a csoportkörben ellenfelek voltak, és a skótok egyedüliként mondhatják el az angolokkal megmérkőző csapatok közül, hogy lehozták kapott gól nélkül a találkozót.

Más kérdés, hogy végül azt az egy pontot szerezték a csoportjukban, így nem jutottak tovább.

Ettől még a skót drukkerek minden bizonnyal követik a tornát, és most már azt is tudjuk, hogy a függetlenségpártiak kinek drukkolnak a vasárnapi döntőben.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik