Hírek sport

A katasztrofális enyhe kifejezés Anglia olaszok elleni mérlegére a közelmúltból

Hasan Esen / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Hasan Esen / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Ki ne tudná: vasárnap este 21 órától Anglia és Olaszország meccsel egymással a londoni Wembleyben, az Európa-bajnokság döntőjében. A két csapat eddig összesen 27 alkalommal találkozott egymással, nyolc-nyolc angol győzelem és döntetlen mellett tizenegyszer nyertek az olaszok.

Az elmúlt évtizedek azonban katasztrofális képet festenek angol oldalról.

A legutóbbi 14 egymás elleni mérkőzésből hetet nyert meg Olaszország öt döntetlen mellett, míg Angliának mindössze két győzelem jutott – mindkettő barátságos mérkőzésen. A legutóbbi tétmeccs a 2014-es világbajnokságon első fordulójában volt a két válogatott között, az olaszok nyertek 2-1-re, de aztán egyik csapat sem jutott tovább a csoportkörből, Costa Rica és Uruguay ment tovább a nyolcaddöntőbe nagy meglepetésre.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik