Élő Közvetítés

Dánia nemcsak Eriksent, hanem a nyitómeccset is elveszítette

Majdnem tragédiával ért véget a Dánia–Finnország mérkőzés a labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának nyitányán, Christian Eriksen összeesése és pályán történő újraélesztését követően 100 perccel mégis folytatták az összecsapást. Meglepetésre a finnek nyertek.

Az első félidő nagy dán fölényt hozott, a 7. percben Wind 19 méteres lövését védte Hradecky, később Eriksen, majd Delaney is helyzetben volt, de hibázott.

A 41. percben aztán jött a döbbenet: Eriksen elterült a földön, a játékostársak hevesen integettek a segítségért. A mozdulatlanul fekvő játékos azonnal szívmasszázst kapott, a csapattársak pedig sírva, imádkozva, összekapaszkodva körbe vették, hogy takarják.

Kapcsolódó
Eriksent stabil állapotban vitték kórházba
Christian Eriksent a pályán élesztették újra, a mérkőzés félbeszakadt.

A megrendül finn játékosok körülbelül tíz perc múlva hagyták el a pályát, nem sokkal később Eriksent is elszállították hordágyon. A fotók arról árulkodtak, hogy magánál van, a fejét fogta.

Percekkel később az UEFA azt közölte, hogy Eriksent stabil állapotban szállították kórházba – a Parken Stadionban pedig felhangzott az „Eriksen, Eriksen, Eriksen!” kórus.

Az UEFA végül nyolc óra után döntött úgy, hogy 20.30-tól folytatják a mérkőzést, a hivatalos honlap szerint azért, mert mindkét csapat játékosai ezt kérték.

Az első félidőből megmaradt négy perc lejátszása után öt perc szünet következett, majd jöhetett a második játékrész. A 60. percben óriási meglepetésre a finnek szereztek vezetést Joel Pohjanpalo fejesével (0-1).

A 74. percben esélyt kaptak a dánok, de a Poulsennel szembeni szabálytalanságért megítélt büntetőt Höjbjerg kihagyta, lövésére leért a bal alsó sarokra Hradecky.

Őrült rohamokba fogtak a dánok, de igazán nagy helyzetig nem jutottak. Talán csak a 86. percben, amikor Hradecky aláfutott egy beadásnak.

Az eredmény már nem változott, Dánia egy este alatt túl sokat veszített…

Jún. 12. Június 12. 18:00
Koppenhága Parken Stadion

Robin Lod
R. Lod
4
Christian Eriksen
C. Eriksen
41
Christian Eriksen
C. Eriksen
43
Mathias Jensen
M. Jensen
43
Tim Sparv
T. Sparv
51
Joel Pohjanpalo
J. Pohjanpalo
60
Jonas Wind
J. Wind
63
Andreas Skov Olsen
A. Olsen
63
Simon Kjaer
S. Kjaer
63
Jannik Vestergaard
J. Vestergaard
63
Daniel Wass
D. Wass
76
Jens Stryger Larsen
J. Larsen
76
Thomas Delaney
T. Delaney
76
Andreas Cornelius
A. Cornelius
76
Tim Sparv
T. Sparv
77
Rasmus Schüller
R. Schüller
77
Teemu Pukki
T. Pukki
77
Joni Kauko
J. Kauko
77
Joel Pohjanpalo
J. Pohjanpalo
84
Marcus Forss
M. Forss
84
Jukka Raitala
J. Raitala
90
Leo Väisänen
L. Väisänen
90
4-3-3
5-3-2
Kasper Schmeichel K. Schmeichel 1
Daniel Wass D. Wass 18
Simon Kjaer S. Kjaer 4
Andreas Christensen A. Christensen 6
Joakim Maehle J. Maehle 5
Pierre-Emile Höjbjerg P. Höjbjerg 23
Thomas Delaney T. Delaney 8
Christian Eriksen C. Eriksen 10
Yussuf Poulsen Y. Poulsen 20
Jonas Wind J. Wind 19
Martin Braithwaite M. Braithwaite 9
Lukas Hradecky L. Hradecky 1
Jukka Raitala J. Raitala 22
Joona Toivio J. Toivio 4
Paulus Arajuuri P. Arajuuri 2
Daniel O'Shaugnessy D. O'Shaugnessy 3
Jere Uronen J. Uronen 18
Robin Lod R. Lod 8
Tim Sparv T. Sparv 14
Glen Kamara G. Kamara 6
Joel Pohjanpalo J. Pohjanpalo 20
Teemu Pukki T. Pukki 10

Történelmet írtak a finnek a meccsen, amelyen újra kellett éleszteni a dánok sztárját

Dánia 23-szor, Finnország egyszer próbálkozott kapura lövéssel a Európa-bajnokság B csoportjában játszott meccsen, mégis a finnek nyertek 1-0-ra Pohjanpalo fejesgóljával. A meccsre mégsem emiatt fog emlékezni mindenki, hanem azért, mert az első félidő hajrájában a dánok legjobbját, Eriksent újra kellett éleszteni, miután összeesett. A meccs félbeszakadt, az Inter játékosát kórházba szállították, és szerencsére stabil az állapota. A meccset hosszú szünet után folytatták, és a finnek úgy nyertek, hogy Dánia még egy büntetőt is kihagyott.

Vége, nyertek a finnek!

Az Eb-újonc 1-0-ra győzött Dánia ellen egy olyan meccsen, amelyen mindkét csapat játékosai nagyon nehéz lelkiállapotban játszhattak az Eriksennel történtek miatt.

Fej helyett vállal

Vestergaard próbált fejelni, de vállal találta el a labdát, így odalett a helyzet, alig vánszorgott el a labda a kapuig.

Folytatódik...

A döbbenetes eset után mintegy 100 perccel folytatódik a mérkőzés, a dán csapat nagy kört alkotva kapaszkodott össze a pályán, a szövetségi kapitány úgy tartott eligazítást.

Az M4 szakkommentátora komoly ámokfutást rendezett a drámai Eb-meccsen

A Paks edzője, Bognár György, valamint a Herthától a Magyar Nemzetben megjelent interjúban elhangzott mondatok miatt menesztett Petry Zsolt volt az M4 Sport szakkommentátora a Dánia-Finnország Eb-meccsen.

A meccs félbeszakadt az első félidő hajrájában, amikor a dánok játékosa, Christian Eriksen összeesett, és a pályán kellett újraéleszteni.

Kapcsolódó
Eriksent stabil állapotban vitték kórházba
Christian Eriksent a pályán élesztették újra, a mérkőzés félbeszakadt.

Sokkoló jelenet volt, a társak közül Simon Kjaer alkalmazott szívmasszázst, majd jött az orvosi stáb, a társak pedig körbeállták Eriksent, kvázi eltakarva, amíg a beavatkozás zajlott. A csapatok levonultak a pályáról, és a mérkőzést félbeszakították.

Az M4 Sport stúdiójában Bognár komoly ámokfutást rendezett: amikor kiderült, hogy Eriksen stabil állapotban van, és kórházba vitték, onnantól folyamatosan azon értetlenkedett, mire kell még várni, miért nem folytatják a meccset, tesze-tosza brigádnak aposztrofálta a szervezőket.

Mit foglalkozol a dán játékosok lelkiállapotával?

vágta Petry fejéhez minimális empátiát sem mutatva, valamint elfelejtve, hogy nem gépekről, hanem emberekről beszéltünk, akik végignézték, ahogy az orvosok a társuk életéért küzdenek

Bognár a maga egészségügyi és pszichológiai szakértelmével kifejtette, hogy megvan a jó hír, Eriksen magánál van, minden adott a folytatáshoz, és ezt még jó hosszan ecsetelte különféle formában.

Bognár eddig is megosztó edzőnek számított nyilatkozatai miatt (például többször is kifejtette, hogy azért jött el a Sport TV-től, mert irritálta, hogy olyan emberek lettek szakértők, akik ugyan nem rendelkeznek profi múlttal, de cserébe a trendeket követve a statisztikát segítségül hívva elemeznek), és az internetes reakciókat látva nem szerzett újabb híveket magának.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik