Élő Közvetítés

Bale kihagyott egy 11-est, de így is ő lett Wales hőse az Eb egyik legjobb meccsén

Murad Orujov / Sputnik / Sputnik via AFP
Murad Orujov / Sputnik / Sputnik via AFP

Wales 2-0-ra győzött Törökország ellen az Európa-bajnokság A csoportjának második fordulójában.

Az első fordulóban Svájc ellen pontot mentő walesiek kezdtek jobban, és Gareth Bale tökéletes kiugratása után Aaron Ramsey került ziccerbe, aki megcsinált egy remek cselt, de a lövésénél óriásit védett Ugurcan Cakir.

Gyorsan jelezték a törökök, hogy ők sem lazsálták el a bemelegítést, Cengiz Ünder beadására Burak Yilmaz érkezett, de egy védő elállta a labda útját.

A törökök jobb oldalán Zeki Celiket rendre megverte Daniel James, de hiába hozott össze három helyzetet is a társaknak, azok nem hoztak elég jó döntéseket.

Bale is bosszús lehetett, mert ismét adott egy egészen mesés labdát Ramsey-nek, aki tíz méterről botrányosan rossz lövést engedett el.

A törökök megúszták a kezdeti walesi rohamokat, majd ráléptek a gázpedálra, de ez csak arra volt elég, hogy pár percig kicsit beszorítsák az ellenfelet.

Aztán a félidő végén a harmadik Bale, Ramsey-koprodukció már góllal végződött, a csapatkapitány a mélységből beinduló Ramsey mellére ívelte a labdát, és ezúttal a levétel, valamint a befejezés is elsőrangú volt.

Ramsey-nek ez volt a 17. gólja a válogatottban, és elmondhatta magáról, hogy az addigi 12 walesi Eb-gólnak a feléből kivette a részét, kettőt ő szerzett, négyet pedig előkészített.

A törökök megnyomták a második félidő elejét, a legnagyobb helyzet Yilmaz előtt adódott, aki klubjában, a francia Lille-ben 16 gólt szerzett, most viszont az ötösről sem találta el a kaput óriási ziccerben.

Wales előbb Ramsey révén riogatott, majd Bale eldönthette volna a meccset, de a saját maga által kiharcolt tizenegyest fölélőtte.

A walesiek sztárja 2010 óta először rontott büntetőt, az előző nyolc próbálkozása egyaránt góllal végződött ebben a műfajban.

A török daráltak ugyan a hajrában is, de így is inkább Wales volt közelebb a második gólhoz, bár a csereként beállt Merih Demiral fejesénél Danny Ward szenzációs reflexszel hárított. A hosszabbításban aztán megszületett a második walesi gól, Bale újabb okos passza után Connor Roberts döntötte el a meccset.

Walesnek ezzel 4 pontja van, a törökök pedig továbbra is pont nélkül állnak.

Jún. 16. Június 16. 18:00
Baku Olimpiai Stadion

Aaron Ramsey
A. Ramsey
43
Ozan Tufan
O. Tufan
46
Yusuf Yazici
Y. Yazici
46
Okay Yokuslu
O. Yokuslu
46
Merih Demiral
M. Demiral
46
Umut Meras
U. Meras
69
Umut Meras
U. Meras
72
Mert Müldür
M. Müldür
72
Joe Allen
J. Allen
73
Ethan Ampadu
E. Ampadu
73
Kenan Karaman
K. Karaman
75
Halil Ibrahim Dervisoglu
H. Dervisoglu
75
Cengiz Ünder
C. Ünder
83
Irfan Can Kahveci
I. Kahveci
83
Aaron Ramsey
A. Ramsey
85
Harry Wilson
H. Wilson
85
Hakan Calhanoglu
H. Calhanoglu
92
Burak Yilmaz
B. Yilmaz
92
Chris Mepham
C. Mepham
92
Ben Davies
B. Davies
92
Daniel James
D. James
94
Neco Williams
N. Williams
94
Connor Roberts
C. Roberts
95
4-1-4-1
4-1-4-1
Ugurcan Cakir U. Cakir 23
Zeki Celik Z. Celik 2
Kaan Ayhan K. Ayhan 22
Caglar Söyüncü C. Söyüncü 4
Umut Meras U. Meras 13
Okay Yokuslu O. Yokuslu 5
Kenan Karaman K. Karaman 9
Hakan Calhanoglu H. Calhanoglu 10
Ozan Tufan O. Tufan 6
Cengiz Ünder C. Ünder 7
Burak Yilmaz B. Yilmaz 17
Danny Ward D. Ward 12
Connor Roberts C. Roberts 14
Chris Mepham C. Mepham 22
Joe Rodon J. Rodon 6
Ben Davies B. Davies 4
Joe Allen J. Allen 7
Gareth Bale G. Bale 11
Joe Morrell J. Morrell 16
Aaron Ramsey A. Ramsey 10
Daniel James D. James 20
Kieffer Moore K. Moore 13

Walesnek egy kihagyott tizenegyes is belefért a törökök ellen

Wales 2-0-ra győzött Törökország ellen az Európa-bajnokság A csoportjában. A torna egyik legizgalmasabb meccsén a walesieknek több helyzetük is volt, Bale jobbnál jobb labdákat tett le a társaknak, és Ramsey az első félidő végén a harmadik ziccerét már belőtte. A második félidőben a törökök csak percekig tudták nyomás alá helyezni Walest, és bár Bale elrontott egy büntetőt, a hosszabbításban a második gólpassza után Roberts lezárta a meccset. Két kör után Wales 4, Törökország 0 ponttal áll.

Vége!

Wales 2-0-ra nyert, és ezzel 4 pontja van. A törökök maradtak pont nélkül.

Ott a második!

Bale mindenkit megkajáltatott, Roberts pedig begurította. Eldőlt.

Két walesi, két török sárga

Azért is furcsa, mert a törökök fúriaként rontottak rá a walesiekre. Volt minden, csicskalángos, emberkedés, de mindeni maradt a pályán.

Ezt eltékozolta James

A MU védője végigszáguldott a bal oldalon, három társai is jött középen, de egyiket sem sikerült megtalálnia a beadással.

Fontos szerelés volt!

Umut Meras maradt üresen a bal oldalon, de az átvételt elrontotta, Robertstől azonban így is bravúros becsúszás kellett, hogy ne kerüljön bajba a csapata.

Ígérem, az utolsó Bale büntetőjéről

Utoljára a 2000-es Eb-n fordult elő, hogy valaki nem találta el a kaput 11-esből (a tizenegyespárbajokat nem számítva). Bale előtt Raúl művelt hasonlót a 2000-es spanyol-francia negyeddöntőn.

Moore-nak megint kijutott jóból

Svájc ellen a homloka szakadt fel, most meg a vele együtt felugró Söyüncü rúgta sípcsonttal orrba. Ömlött a vér a walesi csatár orrából.

Kihagyta!

Bale fölélőtte a tizenegyest. Aztán majdnem szerzett egy mázlis gólt, amikor belelépett a török kapus passzába, de a lábáról végül a kapufa mellé csorgott.

Cakir védése kellett a törököknek

Ramsey lövése erős volt, de középre ment, a török kapus pedig résen volt. Az eset utáni kontránál Yilmaznak nem volt kedve versenyt futni, így messziről rálőtte, de inkább hagyjuk.

Még a végén igaza lesz Aranyossy kollégának?

Aki azt mondta, hogy Burak Yilmaz a klubjában szórja a gólokat, de a válogatottban nem megy neki annyira. Most épp az ötösről vágta fölé a labdát. Az eddigi legnagyobb török lehetőség volt!

Török helyzettel indult

Ünder mintha nem számított volna arra, hogy eljut hozzá a labda, és olyannyira meglepődött, hogy a saját lábára fejelte a labdát.

Ramsey a gólok felében benne volt

Wales 12 gólt szerzett eddig az Eb-ken, ebből Ramsey hatból is kivette a részét, kettőt ő szerzett, négyet pedig előkészített.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik