Hírek sport

Két gyalogosfolyosó is indul a Puskás Arénáig az Eb-n

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A magyar szurkolók nagyon készülnek már a június 15-i, Portugália és a június 19-i Franciaország ellen Európa-bajnoki mérkőzésre. De így tesz a BKK is, amely járatsűrítéssel segít, ezért az 1-es villamos, az M2-es és az M4-es metró is lényegesen sűrűbben jár a mérkőzések időszakában.

Kapcsolódó
Nekünk Szoboszlai hiányzik a legjobban, de őket is szívesen néztük volna az Eb-n
Nem Szoboszlai Dominik az egyetlen nagy hiányzó az Európa-bajnokságon, összeszedtünk egy csapatnyi klasszist, akit nem csodálhatunk a következő négy hétben.

Az MLSZ hivatalos honlapja azt írja, a nézők kényelme érdekében a Keleti pályaudvartól és a városligeti Szurkolói Zónából egy-egy gyalogosfolyosó indul a Puskás Arénáig, így a drukkerek kényelmesen közelíthetik meg a stadiont.

Forrás: Mlsz.hu

A stadion közelében több száz önkéntes dolgozik, segítve majd a szurkolók tájékozódását, bejutását. De segít az UEFA hivatalos mobilalkalmazása is, amely magyar nyelven, és folyamatosan frissülve jeleníti meg a legfontosabb tudnivalókat.

Kapcsolódó
„Nem mi vagyunk az esélyesek, de agresszívan akarunk futballozni”
Holender és Varga szerint is meglepetésre készülnek a magyarok az Eb-n.

Meccsnapokon, elsőként június 15-én az autóforgalom zárása széles körben valósul meg négy órával a találkozók kezdete előtt, a parkolást is korlátozzák a belvárosban, ezért arra kérik a szurkolókat, hogy egyénileg, személygépkocsival ne érkezzenek a helyszínekre. A nagyobb távolságból, vidékről autóval érkező szurkolók számára a város külső területein található P+R zónák használata ajánlott.

A városban közlekedőknek azt javasolják, hogy kerüljék el a lezárt területeket határoló utakat, mivel a térség úthálózatán jelentős torlódásokra, útlezárásokra lehet számítani. Ez az autók mellett az autóbuszok, trolibuszok közlekedését is érinti.

A korlátozások által leginkább érintett területek:

  • a Puskás Aréna környezetében a Kerepesi út – Thököly út – Hungária körút által határolt utak/utcák (lezárásra kerül többek között a Verseny utca, a Dózsa György út, a Stefánia út, az Egressy út belső szakasza, az Istvánmezei út és az Ifjúság útja is),
  • a Hősök tere környéke, valamint a Dózsa György út és a keresztező utak a szurkolói vonulások miatt, így akár több órán keresztül is zárva lehet például a Thököly út.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik