Hírek sport

Kötelező elsősegély-tanfolyamot vezetnek be az olasz labdarúgásban

WOLFGANG RATTAY / POOL / AFP
WOLFGANG RATTAY / POOL / AFP

Gabriele Gravina, az Olasz Labdarúgó Szövetség elnöke szerint az olaszországi futballistáknak kötelező elsősegély-tanfolyamokon kell részt venniük.

Kapcsolódó
Eriksen a kórházból: „Már akár edzeni is tudnék”
A Gazzetta dello Sport olasz napilap elég érzékletes riportban számol be arról, mi történt az elmúlt 24 órában abban a kórházban, ahol a dánok Finnország elleni nyitómeccsén összeeső labdarúgót kezelik.

Amikor szombaton a Dánia–Finnország Európa-bajnoki mérkőzés első félidejében Christian Eriksen összeomlott a pályán, akkor a csapatkapitány Simon Kjaer eszmélt a leghamarabb és ő kezdte meg a csapattárs újraélesztését, mielőtt az orvosok megérkeztek

Az AC Milan védője ezzel hőssé vált, elsősorban Olaszországban, ahol a helyi szövetség azonnal reagált a látottakra. Gabriele Gravina elnök ugyanis jelezte, a profi játékosoknak bevezetik a kötelező elsősegélynyújtó tanfolyamokat.

Kapcsolódó
„Mi kell ahhoz, hogy az UEFA behúzza a féket? Igazi halál?”
Az emberi méltóság fontosabb, mint a több millió dolláros Európa-bajnokság.

Szeretnék tisztelegni Simon Kjaer tette előtt. Döntő jelentőségű volt a cselekedete, mert így még reménykedhetünk abban is, hogy Eriksent a jövőben újra láthatjuk a pályán

– mondta.

„Megtesszük azokat a lépéseket, amelyek lehetővé teszik, hogy később ezek a tanfolyamok az amatőrök számára is elérhetőek legyenek” – mondja Gravina, hozzátéve, hogy a szövetség orvosi bizottsága hétfőn elkezdte vizsgálni a lehetőségeket.

A Rai Sport azt írta, az olasz válogatott játékosok már most az Európa-bajnokság alatt kapnak ilyen továbbképzést a covercianói edzőtáborban.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik