Hírek sport

Marco Rossi: Nem vagyok sem hülye, sem arrogáns

UEFA/UEFA via Getty Images
UEFA/UEFA via Getty Images

A magyar válogatott hatalmas meglepetésre 1-1-s döntetlent játszott az aktuális világbajnok francia csapattal szombaton, az Európa-bajnokság második csoportkörében.

Kapcsolódó
Többé nem álom: pontot szereztünk a világbajnok ellen
Fiola Attila vezető góljára Antoine Griezmann válaszolt a franciák részéről.

A találkozót követően Marco Rossi szövetségi kapitány arról beszélt, hogy a franciák fantasztikus játékosai ellen csak rendkívül szervezetten és teljes szívvel lehetett eredményt elérni.

„A terv az volt, hogy problémát okozzunk nekik, amikor nálunk van a labda és ez sikerült is, sőt a portugálokhoz képest még jobban. Ebben fejlődtünk.

Folyamatosan javulunk már hosszú ideje, és függetlenül a kritikáktól, amiket a játékosok válogatásáért kapok. Kleinheisler behívásáért is többször kritizáltak, aztán ma nem volt nála jobb. A futballistáink azonban fejlődnek, főleg fejben, ahogyan reagálnak nehéz pillanatokban. A technikai különbség a franciákhoz képest nagy, de ezt tudjuk kompenzálni azzal, hogy szervezetten és szívvel játszunk. Ez az ő érdemük és gratulálok nekik ehhez

– mondta Rossi.

Kapcsolódó
Szalai Ádám kórházba került a franciák elleni meccs miatt
A francia válogatott ellen le kellett cserélni a csapatkapitányt.

Elmondta, hogy két óra adrenalinbombát kaptak a játékosok a magyar szurkolóktól, amit igyekezett meghálálni a csapata. Szóba hozta, hogy Münchenben nyerni szeretne, de továbbra is két lábbal a jár a földön és ezt várja a többiektől is.

„Én az Eb-t csak tévén néztem korábban. Most itt vagyok 56 évesen és úgy nézek körül, mint egy gyerek a vidámparkban, aki minden játékra föl akar ülni. Ez egy nagy cirkusz, de ettől még mindent megteszünk, hogy a legjobbat nyújtsuk. Földön kell járnunk, nem vagyok sem hülye, sem arrogáns. Nem fogom azt mondani, hogy most a németeket majd megverjük, csak azt, hogy mindent meg fogunk tenni.”

A francia szövetségi kapitány, Didier Deschamps a hőségre panaszkodott és Rossit arról is kérdezték, miért tűnt úgy, mintha ez a magyar focistákat nem hátráltatta.

Hozzászoktunk a szenvedéshez, a harchoz. Hozzászoktunk, hogy mindenért meg kell küzdenünk. Vannak, akiket nagy tehetséggel áldott meg Isten, míg másokat, mint például én, nem. Ezért a hozzám hasonlóknak, vagy néhány játékosomnak minden nap meg kell küzdenie az életben, hogy érvényesüljön.

A magyar válgatott szerdán végez a csoportkörben Németország ellen, amelynek legyőzésével jó eséllyel számolhat a továbbjutással.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik