Hírek sport

Nagy Ádám csalódott, amiért nem vertük meg a világbajnokot

Robert Michael/picture alliance via Getty Images
Robert Michael/picture alliance via Getty Images

A magyar válogatott hatalmas meglepetésre 1-1-s döntetlent játszott az aktuális világbajnok francia csapattal szombaton, az Európa-bajnokság második csoportkörében.

Kapcsolódó
Többé nem álom: pontot szereztünk a világbajnok ellen
Fiola Attila vezető góljára Antoine Griezmann válaszolt a franciák részéről.

A mérkőzés után Nagy Ádám válaszolt a magyar újságírók kérdéseire. A középpályás elsőként arról beszélt, hogy a franciák szövetségi kapitánya, Didier Deschamps a hőséget okolta csapata visszafogott teljesítményéért.

Nekünk ugyanannyira melegünk volt, mint a franciáknak. Elbeszélgettem volna azzal, aki ilyenkorra tette a meccset, pedig tudjuk, milyen meleg tud lenni júniusban Budapesten. Futtattam volna egy kicsit a pályán… Nagyon jó volt, hogy mindkét félidőben tarthattunk egy kis szünetet, de a szurkolóknak sem lehetett könnyű a napos oldalon

– mondta erről a középpályás.

Nagy Ádám ezután is sokat beszélt a szurkolókról, szerinte nagyon komoly szerepe volt a lelátóról érkező biztatásnak abban, hogy a portugálok elleni csalódás után most bravúros pontszerzés történt.

„Egy 3-0-s vereség után azt éreztük, hogy elnyertük a szurkolók szívét és most úgy beszélhetünk, hogy ki-ki meccset játszhatunk a németek ellen.

Végre vissza tudtunk adni valamit a szurkolóknak a portugálok elleni meccs után. Zavart minket, ami ott történt és én őszintén szólva most is csalódott vagyok, hogy egy ilyen góllal ment el a győzelem. Mondhatjuk persze, hogy evés közben jön meg az étvágy, de többször is a világbajnokok fölé tudtunk kerekedni.

Azt éreztem, hogy a franciák úgy jöttek ide, hogy mégis ők a világbajnokok. Látták a portugálok eredményét, felkészültek belőlünk, de kicsit talán az volt bennük, hogy elég idejönni és felküldeni a nagy neveket a pályára.”

Nagy elárulta, hogy nagyon megtapsolták a meccs legjobbjának választott Kleinheisler Lászlót. Nagy szerint csapattársa biztos pontja volt a válogatottnak, rengeteget futott és melózott. A folytatásról annyit mondott, hogy nem szabad elszállni a sikertől, de Münchenben van esély a továbbjutásra és ez a legfontosabb.

Két lábbal vagyunk a földön, nem nyertük meg az Európa-bajnkságot, de örülülnk, mert ez volt a minimum eredmény, hogy esélyünk maradjon. Most nagyon jó hangulatban készülhetünk.

Ezután a sérülés miatt lecserélt Szalai Ádám után csapatkapitánnyá váló Gulácsi Péter érkezett meg, aki Nagynál visszafogottabban értékelte az egy pontot. A kapus szerint volt szerencse is a pontszerzésben, de főleg a hatalmas csapatmunkát emelte ki.

Kapcsolódó
Szalai Ádám kórházba került a franciák elleni meccs miatt
A francia válogatott ellen le kellett cserélni a csapatkapitányt.

„Nekik volt több helyzetük, kapufájuk, nem lehetünk elégedtlenek. Felesleges belemenni, hogy igazságos-e az eredmény, sikerült kevés francia helyzettel lehozni a meccset. A csapat szenzációsat nyújtott, sikerült az erősségeiket csökkentenünk a játékunkkal. Az én szememben az 1-1 megérdemelt eredmény” – mondta nagyon higgadtan Gulácsi.

Az RB Leipzig játékosát ezután főleg az érzelmeiről kérdezték, a futballista pedig arról beszélt, hogy a lefújás után elragadták az érzelmei, amikor tudatosult benne, hogy mi történt.

„Eszméletlen büszkeség, mondhatom a világ legerősebb válogatottjával játszottunk ma. Hellyel-közzel szerencsével, de hatalmas küzdőszellemmel és csapatmunkával értünk el eredményt.

Pontot szereztünk hazai pályán hatvanezer magyar előtt az Eb-n, emlékezetes pillanat marad az életemben. Egy éve üres stadionokban játszunk és ilyen környezetben újra játszani, az nagyon emlékezetes marad. Ezt át kell élni, megérdemeljük.

Ma és holnap. Utána óriási feladatunk van, mert olyan pozícióban vagyunk, hogy még lesz egy kiki meccsünk. Utolsó mérkőzésen is ugyanezzel a harciassággal és akarattal megpróbálunk még nagyobb dolgokat elérni.”

Ezzel az egy ponttal, amely Nagy szerint a csapat minimális célja volt, a magyar válogatott elérte, hogy még matematikai esélye maradt a továbbjutásra. Szerdán a német válogatott ellen játszik, egy győzelemmel reális esélye lehet a nyolcaddöntőre.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik