Hírek sport

Még csoportmásodikok is lehetünk az Eb-n

Dmitriy Golubovich / Anadolu Agency via AFP
Dmitriy Golubovich / Anadolu Agency via AFP

Matekozásban minden sportverseny esetében erős nemzetnek számítottunk, imádon kalkulálni, hogyan juthatunk tovább, kerülhetjük el a nehéz ellenfeleket, juthatunk könnyebb ágra.

Kapcsolódó
A magyar válogatott nem törődött bele, hogy a szimpatikus vesztes szerepét osszák rá a halálcsoportban
A portugálok elleni meccs után sem megszégyenülten kellett hazakullogni, de a franciák elleni egészen bravúros 1-1-et követően mégis teljesen más érzés volt elindulni a Puskás Arénából. Ennek a meccsnek a pillanatai évek múlva is bevillannak majd.

Így van ez a most zajló labdarúgó Európa-bajnokságon is, az F csoportban ugyanis – hála a szombati, franciák elleni pontszerzésnek – nagyon is érdemes számolgatni.

Két forduló után így fest a tabella:

  1. Franciaország 4 pont
  2. Németország 3 (4-3)
  3. Portugália 3 (5-4)
  4. Magyarország 1

Amennyiben szerdán Marco Rossi csapata legyőzi Németországot Münchenben, négypontos lesz, amivel a legjobb harmadikok között is lehet esélye.

Kapcsolódó
Szalai Ádám remélhetőleg játszhat a németek ellen
Ütést kapott a franciák ellen, de a vizsgálatok negatív eredménnyel zárultak.

De még csoportmásodik is lehet, ehhez az kellene, hogy Franciaország legyőzze Portugáliát a Puskás Arénában, hiszen akkor a világbajnok mögött nekünk lenne a legtöbb pontunk, négy.

Ha nyerünk, Portugália pedig pontot szerez, akkor pontazonossággal, de egymás elleni eredménnyel a címvédő lenne a második.

Magyar és portugál győzelem esetén a franciákkal lenne azonos pontszámunk, akkor a gólkülönbség rangsorolna, amiben most néggyel rosszabbul állunk (Franciaország +1, Magyarország -3) – azaz fontos lenne, milyen különbségű az a két győzelem.

Ez a számolgatás azonban csak a sikerünk esetén állja meg a helyét, döntetlennel vagy vereséggel biztosan elbúcsúznánk a folytatástól.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik