Hírek sport

Marco Rossi fizetése az Eb-rangsor alsóházához elég

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Nagyon felbosszantotta a lengyeleket, hogy a válogatott csalódást keltő játékkal kiesett a labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörében. Tette mindezt úgy, hogy Paulo Sousa a kezdetektől nagy bizalmat kapott a szövetségtől, és mesés fizetést kapott.

Kapcsolódó
„Most hogy mondjam meg a kisfiamnak, hogy ez milyen nagy eredmény, de mégsem örülhetünk neki igazán?”
A magyar válogatott úgy fejezte be az Eb-t csoportja negyedik helyén, hogy az egész tornán tíz percnél kevesebbet volt hátrányban. A magyarokat büszkévé tette a csapat, bár volt, akiben a karnyújtásnyira lévő, ám végül elúszó továbbjutás miatt erősen munkálkodott a hiányérzet.

Sousa január 21-én állt munkába, eddig nyolc mérkőzésen ült a lengyel kispadon, de mindössze egy győzelmet tud felmutatni (Andorra ellen 3-0).

A Fakt úgy tudja, a portugál szakember valamivel több mint 70 ezer eurót keres havonta (ez 840-850 ezer euró évente), ez a második legnagyobb fizetés, amit valaha lengyel kapitány kapott. A csúcsot az a Leo Beenhakker tartja, aki 2006 és 2009 között összesen mintegy 3 millió eurót markolt fel, cserébe hozzásegítette a lengyeleket történetük első Európa-bajnoki szerepléséhez 2008-ban.

Onnantól kezdve csökkentek a fizetések: Franciszek Smuda 45 ezret, Waldemar Fornalik 30 ezret, Adam Nawalka 22 ezret keresett egy hónapban, míg Jerzy Brzeczek, aki 2018 augusztusától idén januárig töltötte be ezt a tisztséget, már csupán havi 15 ezer eurós fizetést kapott.

Kapcsolódó
„Rohadt közel voltunk a kieséshez” – lapszemle a német-magyar után
Rossit súrolta a csoda, Lőwnek lesz mit megmagyaráznia.

A lap összeállította az Európa-bajnokság szövetségi kapitányainak fizetési listáját, hogy el tudja helyezni Sousát az olvasóknak.

Forrás: Fakt.pl

A portugál szakember a 12. helyen áll a listán, a legnagyobb keresettel Joachim Löw (4,75 millió euró), Didier Deschamps (4,39 millió), Gareth Southgate és Frank de Boer (3-3 millió) bír.

Ami az alsóházat illeti, Marco Rossi a 19-20. helyet foglalja el az állítólagos 300 ezer eurós bérével.

A dán Kasper Hjulmand 270 ezer, a finn Markku Karneva 190 ezer, a szlovák Stefan Tarkovic 180 ezer, míg a macedónok távozó kapitánya, Igor Angelovski 90 ezer eurót keresett.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik