Hírek sport

A csoportkör legjobbjai között vannak védekezésben a magyarok

Markus Gilliar/Getty Images
Markus Gilliar/Getty Images

A magyar válogatott 2-2-s döntetlen játszott a német csapattal szerda este az Európa-bajnokság zárófordulójában, így két ponttal esett ki az F csoportból.

Kapcsolódó
A hajráig élt a magyar továbbjutás reménye az Eb-n
Hiába vezettünk kétszer, a németek egyenlítettek, és nyolcaddöntőbe jutottak.

A csoportkör végeztével az UEFA hivatalos statisztikáit megnézve kirajzolódik, mennyire emberefeletti munkát tett bele a magyar csapat az idei Eb-szereplésbe:

  • Fiola Attila és Botka Endre 11-11 szerelési kísérlettel a torna első helyezettjei, igaz ezekből sajnos csak 5 volt sikeres, míg a szintén 11 kísérletből 8 sikeres szerelést bemutató Stefan Lainer viszi a pálmát az összevetésben. Szalai Ádám egyébként kilencszer próbálkozott csatár létére, ez kimagasló szám.
  • Nagy Ádám a csoportkör ötödik legjobbja a lecsorgó labdák felszedésében, ezt 24 alkalommal csinálta meg. Botkánál ez a szám 18, Fiolánál 19. Az egész torna harmadik legtöbbet futó játékosa eddig 34,8 kilométerrel.
  • Szalai Attila pedig a torna kilencedik legtöbbször tisztázó játékosa, 17-szer szabadította föl a magyar kaput.
  • Kleinheisler László ellen követték el a legtöbb szabálytalanságot (10), a második helyen holtversenyben Sallai Roland áll (8), de Szalai Ádám is első tízben van héttel. Másrészről viszont Fiola szabálytalankodott a második legtöbbször a csoportkörben (9).

A magyar válogatott messze a legtöbbször próbált szerelni (62), de csak a második a sikeres kísérletekben (26) Ausztriával együtt. A lecsorgó labdák begyűjtésében harmadik helyen áll 147-tel és ötödik a legtöbbször tisztázni kényszerülő csapatok közül 74 tisztázással.

A számok nem hazudnak, szoktuk mondani, most van miért kalapot emelnünk a csapat előtt.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik