Hírek sport

Tisztelet, Magyarország! – a román sportsajtó is a válogatottunkat élteti

Sven Simon / dpa Picture-Alliance via AFP
Sven Simon / dpa Picture-Alliance via AFP

A román sportsajtó mágikusnak és a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság egyik legnagyobb meglepetésének nevezte csütörtökön a Marco Rossi által vezetett magyar válogatottat, amely szerdán este 2-2-es döntetlent játszott Münchenben a német válogatott ellen, és közel állt a nyolcaddöntőbe jutáshoz, írta az MTI.

Kapcsolódó
A hajráig élt a magyar továbbjutás reménye az Eb-n
Hiába vezettünk kétszer, a németek egyenlítettek, és nyolcaddöntőbe jutottak.

Az egyedüli nyomtatásban megjelenő, legrégibb sportújság, a Gazeta Sporturilor kiemelte, hogy a magyarokat is magában foglaló úgynevezett halálcsoport valóban halálcsoport volt, és drámai módon ért véget.

A szerda esti német-magyar és portugál-francia mérkőzések idején sorra mind a négy csapat állt továbbjutásra, három közülük (Magyarország, Németország, Portugália) kiesésre is a pillanatnyi eredmények tükrében, végül az esélyesebbek léptek tovább, így Magyarország végzett a negyedik helyen.

Kapcsolódó
„Rohadt közel voltunk a kieséshez” – lapszemle a német-magyar után
Rossit súrolta a csoda, Lőwnek lesz mit megmagyaráznia.

Az újság a 65 éves Victor Piturca volt román szövetségi kapitányt idézi, aki az Eb-t közvetítő Pro TV román kereskedelmi csatorna szakmai elemzőjeként gratulált a magyar válogatottnak, és sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy Rossi csapata nem jutott tovább.

Talán megérdemelték volna ezt a győzelmet, a keretükben szerényebb képességű játékosok vannak, de az edzőnek sikerült egy egységes, erős csapatot összeraknia. Nagy dolog, hogy Németország és Franciaország nem tudta legyőzni őket, gratulálok nekik, emelt fővel távoztak

– mondta Piturca.

Kapcsolódó
„Most hogy mondjam meg a kisfiamnak, hogy ez milyen nagy eredmény, de mégsem örülhetünk neki igazán?”
A magyar válogatott úgy fejezte be az Eb-t csoportja negyedik helyén, hogy az egész tornán tíz percnél kevesebbet volt hátrányban. A magyarokat büszkévé tette a csapat, bár volt, akiben a karnyújtásnyira lévő, ám végül elúszó továbbjutás miatt erősen munkálkodott a hiányérzet.

A mérkőzés után a legnézettebb román sportcsatornán, a Digisporton a német-magyar meccset elemezték a leghosszabban.

Ilie Dumitrescu korábbi román válogatott csatár a magyar együttes szervezett játékára hívta fel a figyelmet. Kiemelte, hogy a magyarok nemcsak a védekezéssel törődtek, hanem támadni is képesek voltak, és a németek egyenlítő gólja után azonnal vissza tudtak vágni, ami azt jelenti, hogy nemcsak fizikálisan, hanem mentálisan is magas szinten teljesítettek.

A szakelemző a magyar együttes taktikai fegyelmezettségét is aláhúzta, majd elemzését úgy zárta, hogy le a kalappal a magyarok előtt,

miközben a román sportcsatorna képernyőjén „Tisztelet, Magyarország!” felirat volt olvasható.

Az Eurosport román nyelvű honlapján megjelent írás szerzője mágikusnak nevezte a magyar válogatottat, amely annak ellenére játszott “szenzációsan”, hogy senki nem adott neki esélyt a halálcsoportban.

A szerző szerint Marco Rossi megmutatta, hogy egy kis, sztárokat nélkülöző ország is képes esélyesként játszani a nagyok ellen, ha egységes és szervezett csapatként küzd.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik