Hírek sport

Joachim Löw szerint leparkolt a magyar busz, de az volt a kulcs, hogy nem őrültek meg

Alex Grimm - UEFA/UEFA via Getty Images
Alex Grimm - UEFA/UEFA via Getty Images

A magyar válogatott Münchenben nagy csatában 2-2-s döntetlennel búcsúzott az Európa-bajnokság csoportköréből.

Kapcsolódó
A hajráig élt a magyar továbbjutás reménye az Eb-n
Hiába vezettünk kétszer, a németek egyenlítettek, és nyolcaddöntőbe jutottak.

A német válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw nagyon elismerően beszélt a mieinkről. Elmondása szerint rengeteget fejlődött a magyar csapat az elmúlt években és éppen olyan kemény ellenfélnek bizonyult, mint várta.

Ez volt az egyik legnehezebb meccs. Ez világos volt a meccs előtt is, erre számítottunk. Nem volt sok terünk, nagyon jól védekeztek. Bátran felvállalják az egy az egy elleni párharcokat és ehhez fizikálisan is erősek. Remek mentalitással játszottunk és nem őrültünk meg akkor sem, amikor egyenlítettünk. A csapatom jelleme tökéletes volt

– értékelt Löw.

Arra a kérdésre, hogy miért volt kevésbé markáns a német csapat támadójátéka a széleken úgy válaszolt a szakember, hogy a magyarok védelme ott nem hagyott területet. A sok cserére is volt magyarázata Löwnek, azt mondta mindent be kellett vetni a sikerért.

„Minden erőnkkel harcoltunk a labdáért, a labda tizenhatosba juttatásáért és hogy ott több játékosunk legyen. Nem volt szabad tér a szélsőknek, ezért próbálkoztunk inkább középen. Sokat kell szenvedni egy ilyen tornán.

Ez volt az úgynevezett halálcsoport, de kiharcoltuk a második helyet. Most utazhatunk Angliába, a Wembley-ben játszunk az angolokkal. Amíg a magyarok leparkolták a buszt a tizenhatosuk előtt és minden párharcba beleálltak, addig az angolok elleni nyolcaddöntőben teljes más mérkőzésre lehet számítani. A Wembley-ben játszani az angolokkal megtiszteltetés, nagyon várjuk már! Jobban kell vigyáznunk a pontrúgásoknál, nem ismételhetjük meg ezeket a hibákat. ”

Löw a tornán irányítja utoljára a német csapatot, az Eb után Hansi Flick ül le a kispadra. Legközelebb június 29-én lép pályára az együttese Anglia ellen a nyolcaddöntőben.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik