Hírek sport

Ha valakinek még lenne kétsége afelől, mennyire fontos Szalai Ádám a válogatottnak, nézze meg ezt a képet

CHRISTOF STACHE / POOL / AFP
CHRISTOF STACHE / POOL / AFP

Érdekes módon épp a csapatkapitány Szalai Ádám a magyar válogatott legmegosztóbb játékosa. Sok kritikát kap, amiért nem tartozik a gólerős játékosok közé, de igazából neki nem is az lenne a feladata, sokkal inkább a labdák megtartása, a letámadás megkezdése és a csapatvédekezés magasról való irányítása – vagyis az elképesztő mennyiségű mezőnymunka, amit viszont bele is tesz a meccsekbe. Ahogy Marco Rossi mondta róla:

pótolhatatlan, leválthatatlan, ezért a továbbiakban is ott lesz a keretben a 33 éves játékos.

Kapcsolódó
Mit keres Szalai Ádám a válogatottban?!
Szalai Ádámot szétszedi a magyar szurkolók egy része, amiért kevés gólt rúg és megkopott a gyorsasága. Mégis sokat tesz hozzá a válogatott játékához.

Az, hogy mi munkát végez Szalai talán az alábbi grafika illusztrálja a legjobban: A csatár a németek elleni 2-2-es döntetlenre végződött meccsen a pálya minden szegletében ott volt az érintései alapján (balról a második az első sorban Szalai Ádám):

Az Eb alatt a Mainzcal is hosszabbító Szalai Ádám Németország ellen gólt fejelt és gólpasszt adott, azaz mindent megtett a továbbjutásért. Ő lett egyébként az első magyar focista, aki két Európa-bajnokságon is gólt szerzett. 72 fellépésén 24 gólt szerzett eddig a válogatottban.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik