Hírek sport

A Csehország elleni kiesés után lemondott a hollandok szövetségi kapitánya

Alex Livesey - UEFA/UEFA via Getty Images
Alex Livesey - UEFA/UEFA via Getty Images

Lemondott a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Frank de Boer.

A holland válogatott meglepetésre 2-0-ra kikapott Csehországtól Budapesten és így aztán már az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében kiesett. Frank de Boer szövetségi kapitány már a torna előtt is kapta az ívet, főleg a három középhátvéddel felálló kezdőcsapatok miatt, de egyébként sem voltak vele megelégedve.

Kapcsolódó
Budapest jelentette a végállomást a csoportkörben parádézó hollandoknak
A csoportját simán megnyerő Hollandia számára már a nyolcaddöntőben véget ért az Európa-bajnokság, miután a csapat 2-0-ra kikapott Csehországtól Budapesten.

Két mérkőzés előtt is repülővel húzott üzenettel adták ezt az edző tudtára. A csalódást keltő eredmény után azonban Frank de Boer is úgy érezte, nem ő a megfelelő ember a feladatra.

A torna kiértékelése után úgy döntöttem, nem folytatom szövetségi kapitányként a munkát. A célunkat nem értük el, ez világos. Amikor 2020-ban kineveztek, megtisztelő volt ez a kihívás, de tudtam, nagy nyomással, ami ezzel jár. Ez a nyomás folyamatosan nőtt, ami már egészségtelenné vált számomra és a csapat számára is, amely a világbajnokságra akarja kvalifikálni magát

– értékelt a lemondó szövetségi kapitány.

A Holland Labdarúgó Szövetség (KNVB) szintén azt tervezte, hogy új edzővel próbálja kivívni a válogatott a vb-szereplést. Az új vezetőedzőt később jelöli ki a szövetség.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik