Hírek sport

Ha az Eb alatt nem kedvelted meg a dánok ifjoncát, akkor majd most

JUSTIN TALLIS / POOL / AFP
JUSTIN TALLIS / POOL / AFP

Az Európa-bajnokság alatt ünnepelte 21. születésnapját a torna meglepetéscsapatának, Dániának az egyik legjobb teljesítményt nyújtó játékosa, Mikkel Damsgaard.

A Sampdoria focistája 2 góllal és 1 gólpasszal zárta a tornát, meccsenként 1,6 kulcspassza, 2,4 sikeres csele és 1,6 szerelése volt. Bár a szerződése még három évig köti a genovai klubhoz, de nem csodálkoznánk, ha az Eb után lehetősége lenne egy erősebb csapatban is kipróbálni magát.

Damsgaard szerda este szabadrúgásból talált be Anglia ellen az elődöntőben, ez volt az első gól, amit Jordan Pickford ezen a tornán kapott, és az első szabadrúgásgól egy Eb egyenes kieséses szakaszában 2000 óta.

Kapcsolódó
Végre volt egy gól az Eb-n szabadrúgásból, de vajon hibázott a kapus?
Egy 21 éves játékos mentette meg az Európa-bajnoki mezőny becsületét.

A dánok a 2-1-es vereség után hazatértek, Damsgaard azonban nem kezdett el csomagolni, hogy egy trópusi szigeten pihenje ki az Eb és az komplett szezon fáradalmait, hanem inkább meglátogatta korábbi csapatát, a Nordsjaellandot, hogy kiosszon néhány aláírást a helyi gyerekeknek.

Micsoda példakép a profi sportolók következő generációjának! Emlékezz, honnan jöttél, és adj vissza valamit abból, amit kaptál! Nagyon büszkék vagyunk rád, Mikkel!

– írták a Nordsjaelland Twitter-oldalán.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik